Pelon väistyessä taivaskin aukenee

Olen kuvannut viime aikoina useamman keikan Hyvä Terveys -lehteen.  Suurin projekti niistä oli kuvata Janne Markus Jääskeläistä. Hän on tullut julkisuuteen puhumaan niinkin vaikeista aiheista kuin mitä on olla insestin ja uskonnon uhri. Jutun raakaversion otsikko oli ”Pelon väistyessä taivaskin aukenee” ja niin kävi myös sinä aamuna, kun häntä lähdin kuvaamaan. Yön oli myrskynnyt ja vielä aikaisin aamullakin satoi kaatamalla. Taivas kuitenkin aukeni kuin tilauksesta, kun kuvausten aika tuli.  Alkoi paistaa ja valo oli mitä kaunein.

Saimme parituntisten kuvausten aikana vireille todella mielenkiintoiset keskustelut ja se olikin antoisa kokemus. Tällaiset keikat ovat mieleeni myös siinä, että ne herättävät ajattelemaan asioita syvemmin ja useammalta kantilta. Kaiken kiireen keskellä on joskus hyvä pohtia muutakin, kuin seuraavan parin tunnin suunnitelmia. Sitten kun saa vielä lisäksi koettaa kuvilla kertoa omaa tarinaa tekstin rinnalle, se on hienoa.

Tässä muutamia kuvia keikalta. Suosittelen myös hankkimaan kyseisen Hyvä Terveys -lehden käsiin, sillä juttu oli todella mielenkiintoinen ja rohkea. Se avasi jälleen verhoa salaperäisen vanhoillislestadiolaisuuden taakse. Ainakin minulle tämä ”lahko” on kovin outo ja kysymyksiä herättävä, koska olen elänyt elämäni aika lailla muunlaisissa piireissä. Uteliaisuus ymmärtää toisenlaista ajattelua on kuitenkin suuri.

Kaiken kaikkiaan onnistunut keikka, ainakin minusta.

Janica

Yksi ajatus artikkelista “Pelon väistyessä taivaskin aukenee

  1. MariaK sanoo:

    Hienoja kuvia! Sinun kuvissasi on ’se jokin’.
    Milloin tuo lehti ilmestyy?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: