Valkeaa unelmaa – hääkuvat talvella

Tälle talvelle on tullut kuvattua jo useammat häät.  Sain luvan julkaista pari palautekommenttia näiltä hääpareilta (Ottakaapa tästä inspistä kehukisaan!):

Ihan mahtavia kuvia, oot loistava 🙂 Kiitos!
Toivottavasti meille tulee joskus vielä lisää kuvausaiheita, niin voidaan taas pyytää sua ja suosittelen sua kyllä kaikille, niin täydellisiä kuvia. Mulla oli kyllä kovat odotukset, mutta nekin ylittyi. 🙂 ” – Hääpari helmikuun loppupuolelta

Aivan ihania kuvia! Aivan loistavia! Tuli ihan tippa linssiin! Ja sait ikuistettua juuri niitä tunteita, joita me haluttiinkin.  Eli tuhannesti kiitoksia! Ja muotokuvat olivat aivan mahtavia! Ei riitä sanat kuvailemaan kuinka tyytyväisiä ollaan. Tullaan varmasti käyttämään palveluitasi jatkossakin.” -Hääpari helmikuun alkupuolelta

Että kyllä passaa. Hyvä ettei tule itselläkin se tippa linssiin, kun saa tällaista postia!

Mutta miten tällaisiin lopputuloksiin päästään, talvella kuvattaessa kun on omat haasteensa! Siitäpä ajattelinkin nyt kirjoitella.

Talvihäiden haasteena on tietenkin kylmyys. Kun joulun allakin kuvasimme merenrannalla kovassa viimassa ja parikymmentä pakkasta mittarissa, niin siinä hyytyy hyvin äkkiä sekä morsiuspari että kuvaaja. Siksi mukaan on aina hyvä ottaa kuvaajan assarin lisäksi myös kaaso, bestman tai muu sopiva henkilö, joka on toppatakkivastaava! Ohjeistan aina ottamaan lämpimimmän takin mitä löytyy, sellaisen jota hetken päällä pitämällä saa nopeasti lämmöt päälle, laittamaan morsiusvaatteiden alle suosiolla pitkät kalsongit ja onpa sulhasilla nähty jopa kumikenkiä ja morsiamilla ugg-tyylisiä kenkiä – lumihankeen kahlaaminen pikkukengillä ennen vihkimistä ei ole ihan kauhean hyvä ajatus. Kaikki ne voi jättää sitten auton peräkonttiin.

Sen lisäksi että kylmyys saa kasvot ja ihon sinipunaiseksi, niin myös ilmeet jähmettyvät ja sehän taas ei näytä kuvissa yhtään hyvältä. Jos kasvoilla on jäätymisirvistys, niin ei siinä paljon romantiikkaa ja tunteita kuviin kaiveta. Jotta onnistuu kuvissa on oltava hyvä olla.

Suurimman osan kanssa on tehty potretteja sekä sisä- että ulkomiljöössä. Ulkona tehtävä aika on rajallinen juuri tuon kylmyystekijän kanssa, kuvaajahan on usein tässä vaiheessa vielä onnellisesti toppahousuissa, mutta se hääpari! Myös tuuli, lumisade ja muut luonnon antamat haasteet vaativat huomionsa, morsiamen meikki ja hiukset on pystyttävä säilyttämään priimakunnossa. (Sitä varten kuvaajalla on ISO sateenvarjo) Puhumattakaan aroista kukista, jotka nuupahtavat pakkasessa. (Niitä varten mukana voi kuljettaa kylmälaukkua!)

Suunnittelupalaveri on erityisen tärkeä talvihäissä, lämpimän kahvikupin äärellä suunniteltu kuvaus säästää aikaa ulkona. Toki pidän aina sellaisen tietyn vapauden, etten kahlitse ajatuksia liiaksi. Jos on kauhean tiukat raamit mietittynä, niin saattaa paikan päällä syntyneet, paremmat ja luovemmat ideat mennä hukkaan, kun kulkee silmälaput silmillä. Palaverissa koetan myös poimia sanojen lisäksi hääparista rivien välistä juttuja, millaisia ihmisiä he ovat, millaista heidän keskinäinen kemiansa on ja saada siitä ideoita miltä heidän kuvansa näyttävät. Se onnistuu juuri parhaiten rennosti ennen häitä. Samalla pari tutustuu myös kuvaajaan. Minusta on todella tärkeää, että he tuntevat, että sieltähän se tuttu tyyppi tulee, niin jännitysmomentti vähenee entisestään. Moni pitää kuvaustakin jännittävänä, mutta tarkoitukseni on luoda siitäkin kiva, rento, luonnollinen ja mukava tilanne. Käydään pitämässä kameran kanssa hieman hauskaa ennen kirkkoa!

On muuten hyvä varata myös hetki palautumiseen ennen kirkkoa, jotta saa sisätiloissa vähän hengähtää, ettei nenä vuoda alttarilla ja iho punoita.

Studiossa en suostu hääpotretteja enää ottamaan, ainakaan koko settiä. En koe sitä paikaksi, joka soveltuu hääkuviin, sillä haluan rakentaa juuri tarinaa ja tunteita ja mielestäni se ei vaan onnistu niin hyvin studiossa.  Hääpäivä on muutenkin jännittävä, miljöössä on helpompi myös rentoutua ja antaa fiilisten viedä. Muutamat studiohääkuvat olen tehnyt, mutta en itse ole niihin ollut tarpeeksi tyytyväinen, joten jos haluaa pelkät studiokuvat, niin kannattaa hakeutua jollekin muulle kuvaajalle. Tiedän, että sieltä ei synny parasta priimaani, joten en halua sitä myöskään asiakkaalle tehdä.

Talvihäät ovat ehkä hieman haastavammat kuvata, varsinkin hääparille, mutta kaiken sen vaivannäön arvoista.

Tässä parit hääkuvat!

Janica

Ps. Allekirjoittanut on sulhonsa kanssa nyt viimein valinnut myös oman hääpäivänsä, tästä lähtien voin samaistua morsianten häästressiin entistä paremmin… Onneksi tässä työssä on nähnyt niin monet häät, että on saanut vähän erilaisia kokemuksia, niistä voi olla apua! 😀

Tämän hääparin kanssa kuvasimme Haaparannan kaupunginhotellissa, kävimme pyrähtämässä myös ulkona, kun aurinko alkoi paistaa, mutta sitten oli jo niin hoppu kirkkoon, että nämä onnistuivat paremmin.

Vuoden 2010 viimeisenä päivänä kuvasimme Nallikarissa. Hieman oli harmaata, mutta emme välittäneet pienistä.

Nuo talvihorsmat ovat minusta ihania. Samoin sulhasen siniset lapaset.

2 ajatusta artikkelista “Valkeaa unelmaa – hääkuvat talvella

  1. Susanna sanoo:

    Ihania hääkuvia! Mukavaa vastapainoa kesäisille kuville. 🙂 Sinne päin ilmeisesti kuuluu ihan hyvää. Milloinkas on hääpäivä? 🙂

  2. Hyvää kuuluu! Omiin on aikaa vielä yli vuosi. Että ehtii töiden lomassa järjestääkin. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: