Tunteiden viemää

Lähtö Lontooseen on huomenna. Kyllä jännittää! Jouduin sinne miettimään mistä inspiraationi tulee, mitkä biisit minua inspiroivat ja mitä ajattelen. Meillä piti jokaisella lähettää lause, joka kuvaa meitä ihmisinä. Minun lauseeni oli:

”I think my feelings got me where I am now, they always show the right path to go.”

Mielestäni se, että mistä se inspiraatio kumpuaa on jokaisessa sisään rakennettuna. Kun tietää, että mitä haluaa, sen haluaa tehdä todeksi. Pitää vain kuunnella omia tuntemuksiaan, että mitä se on mistä ne kiksit saa, niin kaikki kyllä alkaa järjestymään. Itse ajattelin joskus, että suurin unelmani on elättää itseni valokuvaajana, tehdä työtä josta nautin. Nyt se päivä on tässä ja töitä on välillä enemmän kuin kalenteri vetäisi! Koko ajan minulle kirkastuu enemmän se, että mitä haluan tehdä.

Nykyisin haluan entistä enemmän valokuvauksessa keskittyä tuomaan esiin oikeita, aitoja tunteita, kuten olen jo sanonutkin siitä lähtien kun yrityksen perustin. Välillä se ajatus vähän hukkui kiireen ja hektisyyden keskellä, mutta hyvä, että heräsin sen puuttumiseen. Nykyisin taistelen pitääkseni siitä alkuperäisestä ajatuksesta kiinni, koska se on se juttu, joka minua motivoi. Sille pitää löytyä aikaa ja tilaa.

Selkäpiitäni karmii, että miten jotkut kuvaajat sanovat tekevänsä tunnepitoisia kuvia ja sitten kuvat näiden sanojen vieressä ovat kaikkea muuta, ehkä kyllä teknisesti hienoa, mutta niin päälle liimattua… Ei ne sanat, vaan ne kuvat!  Sanoilla ei kuitenkaan valokuvausta tehdä.

Aidot tunteet kuvaan lähtevät siitä, että myös kuvaaja antaa itsestään niin paljon kuin kuvattava haluaa ja tarvitsee – sekin vaihtelee. Pitää olla läsnä, pitää olla aito, pitää haluta tietää toisen tarina. Pitää antautua hetken vietäväksi. Pitää olla palo ja polte kaikessa mitä tekee. Pitää syttyä ja sytyttää! Mutta ei väkisin. Pitää myös osata antaa tilaa ja lukea ihmistä. Pitää haluta tehdä parasta. Tai ainakin parastaan. Aina.

Apua, meinaa tulla taas kunnon paatosta!

Minä menen sinne Lontooseen nyt katsomaan sitä tunteiden kuviin välittämisen gurua ja kerron sitten, että mitä se sanoi! Tai toivottavasti näytän teille kuvillani, että oppi on mennyt perille, ajatus entistä syvemmälle tekemisen sieluun.

Hyvää pääsiäistä. Ja koettakaa kestää tätä paloani tähän aiheeseen.

Tähän kylkeen laitan tällä viikolla yhden Paulasta ottamani kuvan. Paula on nuoresta iästään huolimatta jo todella ammattitaitoinen ja monipuolinen malli. Toivottavasti hän pääsee vielä pitkälle! Mallissa kauniiden kasvojen lisäksi tärkeää on myös helposti lähestyttävä, avoin ja mukava persoona. Sekin häneltä löytyy! Mallin työssä pitää myös osata välittää tunteita. Sain viikon sisään katsoa kahta lupaavaa mallinalkua, kiitos myös Hiljalle. Pitäkää tytöt unelmistanne kiinni, kyllä ne toteutuvat.

Ihanaa kevättä!

Janica

”Se vaatii rakkautta, hulluutta, draivia. Kaikki likoon, vaikka se suututtais kaikkia!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: