Mikä ihmeen Beloved-kuvaus? HUOM! Sisältää arvonnan!

Ajattelin hieman avata Beloved-kuvaustekniikkaa, tai ainakin kertoa miten itse sitä käytän nykyisin valokuvauksessa.

Beloved-tekniikan on kehittänyt kanadalainen huippukuvaaja Jesh de Rox, jonka opissa kävin vastikään Lontoossa Life as an artform -työpajassa. Jesh on kehittänyt tätä tekniikkaa kolme vuotta ja nyt meitä Beloved-kuvaajia on maailmalla satoja. Suomessa tiettävästi kuitenkin vasta kaksi Jeshin opissa käynyttä, toinen Helsingissä ja sitten minä täällä pohjoisessa. Ja luonnollisesti meitä on Euroopassa muutenkin vähemmän kuin Amerikassa, kun Jesh vaikuttaa enemmän tuolla Atlantin toisella puolella.

Beloved-tekniikka poikkeaa normaalista valokuvauksesta siten, että siinä valokuvaaja tutustuu kuvattavien tarinaan aidosti ja sydämellä ja käyttää myös aikaansa reilusti enemmän kuvauksen tekemiseen. Kuvauksissa kuvaaja luo oppimillaan tekniikoilla tilan, jossa on turvallista ja helppoa lähteä etsimään haluttuja tunteita. Kuvaaja ei luo tai pakota mitään tunteita kuviin, vaan ne tulevat aitoina ja oikeina kuvattavista itsestään, kuvaaja on enemmänkin tilan luoja, joka mahdollistaa lopputuloksen syntymisen ja ikuistaa tunteen teokseksi. Tekniikka on myös niin intensiivinen, että kamera useimmiten todellakin unohtuu välistä, näin se sopii myös ns. kamerakammoisille.

Kuvausta käytetään useimmiten pariskuntien kuvaamiseen. Se voi jo pidempään yhdessä olleille olla upea tapa herättää alkuajan ihanaa huumaa, jos se on vaikka arjen pyörteissä unohtunut. Parhaimmillaan se on ennalta ehkäisevää ”parisuhdeterapiaa”, kun sen myötä avataan ovia ja ikkunoita niihin merkityksellisiin hetkiin, jotka muistuttavat tärkeimmästä. Onpa sen myötä joskus joku pari rakastunut toisiinsa uudelleenkin, mutta kaikki mitä kuvauksissa tapahtuu on ihmisistä itsestään kiinni. Tosin jokainen kuvaus on kyllä elämys, niin kuvaajalle kuin kuvattavillekin.

Tekniikkaa on käytetty myös  mm. perhekuvauksiin, lapsikuvauksiin ja itse olen sitä mieltä, että se sopii kaikkeen kuvaukseen, jossa on tärkeä saada tunnetta esiin, olipa se miltä tunneskaalan osa-alueelta tahansa.

Hääkuvauskaan ei ole enää tämän jälkeen entisensä. Olen muuttamassa myös koko hääkuvauskonseptini tähän pohjautuvaksi ja tästä syystä teen enää kymmenet hääkuvaukset vuodessa ja myyn vain muotokuvaus- tai koko päivän paketteja, jotta jokainen pari saa minusta sen kaiken irti, mitä minulla on annettavana. Näitä kuvauksia ei tehdä liukuhihnalta! Itse näen, että hääpäivälahjana tämä Beloved-kuvaus on kuitenkin ihan yliveto ja antaa varmasti niin paljon eväitä suhteeseen, että mikään esine ei samaan pysty. Harvoin normaali valokuvakaan.

Tällä kuvaustekniikalla voi vahvistaa, yhdistää ja ikuistaa rakkautta kaikissa muodoissaan.

Ja sitten arvontaan!

Eilisestä kuvauksesta innostuneena päätin, että arvomme Beloved-kuvauksen 1. kesäkuuta yhdelle onnelliselle, joka voi käyttää sen haluamallaan tavalla, myös lahjakorttina, jos itse ei kuvauksiin halua. Arvontaan voi osallistua joko Facebook-sivullamme http://www.facebook.com/pages/Janica-Karasti-Photography/165952730473

tai kommentoimalla tähän blogikirjoitukseen. Kerro meille, että mitä rakkaus sinulle merkitsee ja olet mukana arvonnassa!

Jäykkä poseeraus on historiaa, nyt tehdään elämästä taidetta! Tervetuloa uuden ajan valokuvauksiin!

Sydämellä,

Janica

Ps. Etsin myös erilaisia tarinoita tulevaa näyttelyäni varten. Mikäli sinusta tuntuu, että haluat tarinasi ikuistettavaksi valokuvateokseen, niin kerro itsestäsi meille. Kaikissa meissä on tarina! Toteutamme kuvauksia kesän aikana.

Pps. Beloved-kuvia löydät kahdesta edellisestä bloggauksestani!

19 ajatusta artikkelista “Mikä ihmeen Beloved-kuvaus? HUOM! Sisältää arvonnan!

 1. Belegwen sanoo:

  Rakkaus on elämän suola. Ja ilman suolaa kaikki on mautonta.

 2. Marika sanoo:

  Rakkaus on elämän kantava voima. Se kykenee nostamaan sinut aina vain uudelleen ja uudelleen jaloilleen.

 3. KuusenAlla sanoo:

  Rakkaus on kaikki. Kaikki on rakkautta.

 4. AuroresBorealis sanoo:

  Rakkaus ei merkitse jotain. Se on asia, joka tekee kaikesta muusta merkitsevää.

 5. Markus sanoo:

  Rakkaus on ainoa voima, joka voi synnyttää sellaista kipua, jota ei voi lievittää mikään muu voima.

 6. hilkkis sanoo:

  Rakkaus on sitä, että voi pyyteettömästi asettaa toisen itsensä edelle. (Ainakin joskus, niin kuin vaikka kotitöistä tapellessa :))

 7. Tytönhupakko sanoo:

  Rakkaus on kaiken alku ja juuri; niin hyvän kuin pahan. Rakkaus on voima, jonka avulla jaksan päivästä toiseen.

 8. Sága sanoo:

  Ei ole aitoa elämää ilman rakkautta. En tarkoita nyt välttämättä ihmiseen kohdistuvaa rakkautta. Se voi olla myös rakkaus taidetta, tiedettä tai luomakuntaa kohtaan. Minulla syvään rakkauteen sisältyy aina myös intohimo. Se saa veren virtaamaan suonissa ja myös seisahtumaan. Teot ilman rakkautta ovat pelkkää sanojen helinää.

 9. Päivi sanoo:

  Rakkaus… Siitä puhuminen on aina hieman onttoa, mutta sanon että rakkaus on suurin onni, jonka elämässä voi osakseen saada. Ja vielä sellainen, että jakamalla se lisääntyy.

 10. Aapeli sanoo:

  Rakastuin jo 25 vuotta sitten puolisooni. Se oli sellainen rakkaus ensisilmäyksellä. Sen jälkeen maailma ei ollut entisensä. Yhä sama rakkaus rinnassani palaa. Rakkaus? Kyllä rakkaus on kaikki…Enemmän rakkautta tähän maailmaan tarvitaan !

 11. Sari sanoo:

  Rich
  Amore
  Knit
  Knowledge
  All
  Undefeated
  Sweet

 12. Mira sanoo:

  Äidin rakkaus lapsiaan kohtaan on suurinta maailmassa.

 13. kirsi palokangas sanoo:

  Rakastan ja minua rakastetaan.Rakkauden voimalla elämme nyt ja aina.

 14. Johanna sanoo:

  Kun kaiken antaa, niin kaiken saa…

 15. Maikki sanoo:

  Tärkeintä on… Rakkaus! ❤

 16. Heidi sanoo:

  Rakkaus on omaakin elämää suurempi asia.
  Rakkaus toista kohtaan tekee meistä vahvempia. Se saa meidät jaksamaan ja odottamaan sitä parempaa huomista.

 17. Piia sanoo:

  Rakkaus on elämä 🙂

 18. Anu Pennala sanoo:

  Rakkaus siirtää vuoria.

 19. Piia sanoo:

  Rakkaus on sitä minkä parhaiten opettaa omat lapset. ❤ Vastakkaisensukupuolen rakkaus on jotain todella herkkää ja samalla kovaa… jotain jonka itse löysin vasta muutama kk:si sitten. ❤ ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: